АВТОМАЙСТЕРНЯ RENAULT ГоловнаРеєстраціяВхід Четверг
25.04.2024
09:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії
АВТОНОВИНИ [347]
АВТОПРИГОДИ [81]
АВТОЗАПЧАСТИНИ - БРЕНД [11]
АВТО ЗАКОНОДАВСТВО [105]
АВТОПРИКОЛИ І ГУМОР [21]
АВТОІСТОРІЯ [7]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




  
Головна » 2011 » Июль » 11 » Закарпатські ковалі викували унікальний автомобіль (ФОТО)
Закарпатські ковалі викували унікальний автомобіль (ФОТО)

На Закарпатті родина місцевих ковалів створила унікальний автомобіль. Машина, кузов якої викуваний з заліза, вже зробила фурор на місцевому ковальському фестивалі.


Авторська робота

 "Це - наш головний азарт і наше хобі. Автомобіль повністю оригінальний, ми все придумали самі і самі підганяємо кожну деталь. У нього немає марки і поки немає імені. Ми називаємо просто - "наша машина", - каже Петро Зейкан, господар кузні, який разом з двома синами вирішив зробити авторський автомобіль, який готовий вже більш ніж наполовину.

Зейкани працюють над машиною вже два роки. Фабричний - тільки двигун: його взяли від потужної BMW. Все інше зроблено вмілими руками ковалів: і ходова частина, і рама, і деталі механізму, і кузов, який майстри склали з десятків металевих листів.

А щодо дизайну, автори кажуть, що ескізів не створювали: працюють методом проб і помилок і підганяють всі елементи по міліметру, шукаючи найкращий варіант.

Більшість робіт зроблено саме в ковальській техніці, виключно вручну. Автомобіль Зейканів вже зробив фурор на ковальському фестивалі в області, де майстри вперше показали свою роботу.

Технічна начинка

Кліренс авто - 7 сантіметров. Вражає не лише дизайн, але й технічні характеристики. Більш ніж триметрова в довжину машина - на ходу і дозволяє розвинути швидкість до 150 кілометрів на годину. Вага автомобіля - близько 1,5 тонни. Підходять для нього не всі дороги: кліренс авто - 7 сантиметрів.

Майстри кажуть: окрім установки систем освітлення, оздоблення салону, і музичної апаратури, на них чекає ще копітка робота по остаточній тонкій підгонці всіх деталей, у тому числі - складових частин механізму. Зараз автори б'ються над системою, яка б допомагала піднімати капот - створений в ковальській техніці з металевих листів, він занадто важкий.

Дороге задоволення

Ковалі Зейкан вже вклали в створення автомобіля чимало не тільки часу, творчих і трудових ресурсів, але і коштів. Коли авто буде завершене, вони планують продати авторську машину на аукціоні колекціонерові. Але віддадуть лише у добрі руки і не дешево.

Якщо ж гідний покупець не знайдеться, машина буде прикрашати кузню Зейканів. Ковалі замислюються над наступними творчими проектами - хотіли б ще створити не тільки авторські автомобілі, але й скувати оригінальну карету. А тим часом весь вільний час проводять біля машини, яку поки називають просто "наша".



















http://zakarpattya.net.ua 

по матеріалам 

http://auto.tochka.net 

Фото: Йожеф Кіш

Категория: АВТОНОВИНИ | Просмотров: 1363 | Добавил: EndryX | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
Увійти
Пошук
Календар
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів новин
Друзі та партнери
Кинологічний INFO-портал





Все для 
мойки=  





Copyright MyCorp © 2024