АВТОМАЙСТЕРНЯ RENAULT ГоловнаРеєстраціяВхід Пятница
19.04.2024
18:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії
АВТОНОВИНИ [347]
АВТОПРИГОДИ [81]
АВТОЗАПЧАСТИНИ - БРЕНД [11]
АВТО ЗАКОНОДАВСТВО [105]
АВТОПРИКОЛИ І ГУМОР [21]
АВТОІСТОРІЯ [7]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




  
Головна » 2014 » Февраль » 15 » Через тиждень в мережах АЗС може зникнути бензин
Через тиждень в мережах АЗС може зникнути бензин

Україна на грані паливного колапсу

 

У Нацбанку не бачать відмінностей між фінансовими спекулянтами на ринку нафтопродуктів і звичайними підприємцями. Про це під час прес- конференції в столиці сьогодні заявив заступник директора НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев. На його переконання, подібна короткозорість на руку лише комерційним банкам, які не забудуть скористатися складною ситуацією у своїх цілях.

 

«Тоді слід очікувати не тільки подорожчання нафтопродуктів на АЗС, але і їх дефіциту напередодні польових робіт», - уточнив експерт.

 

Геннадій Рябцев також додав, що різка девальвація гривні, нові правила придбання валюти імпортерами та важкозрозумілі дії митної служби вже сьогодні створюють передумови для повномасштабної кризи на паливному ринку України.

 

Водночас, за даними об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України, постачальникам білоруських та румунських нафтопродуктів було відмовлено в митному оформленні нафтопродуктів на кордоні з Україною, без пояснення причин. В числі заблокованих опинились й найбільші мережі АЗС.

 

Глава даного об'єднання, Леонід Касянчук вважає, що блокування митною службою імпортних постачальників, яке було розпочато з 12 лютого 2014 року, лише посилює кризу.

 

«Недобрі вісті. Пояснити все, що відбувається з точки зору логіки - неможливо. Сто сорок цистерн стоїть на митниці в Коростені без руху, без пояснення причин. Постанова Нацбанку вже на тиждень зупинила оновлення запасів пального, а тепер блоковано й раніше закуплені партії», - підкреслив Касянчук.

 

Він також зауважив, що білоруські виробники, які забезпечують на третину український ринок нафтопродуктів, вже прийняли рішення про тимчасове припинення своїх поставок в Україну, та їх переорієнтацію на порти Балтії. Не виключено, що аналогічні кроки можуть зробити й інші постачальники.

 

Ще один експерт на ринку нафтопродуктів, директор консалтингової групи А- 95 Сергій Куюн вважає, що недостатня кількість власного видобутку нафти робить Україну надзвичайно залежною від імпортних поставок нафти. Тому, у нас відчувається постійна потреба у валюті для закупівлі, як сировини , так і готових нафтопродуктів. Податки на бензин і дизельне паливо також було встановлено у валюті, в даному випадку - в Євро. Взагалі, близько 90 % вартості нафтопродуктів має в Україні валютну прив'язку, і ослаблення гривні безпосередньо позначається на їх ціні.

 

«Кожна нова копійка у вартості долара означає додаткову копійку на стелі АЗС» , - зазначив Сергій Куюн.

 

Він упевнений, що якщо курс долара досягне позначки в 9,1-9,2 гривні, то бензин А - 95 подорожчає до 12 грн / л, а дизпаливо, - до 11 грн /л. Адже, мова йде не про міфічне майбутнє, а вже про завтрашній день.

 

Експерти та учасники ринку стверджують, що рядові автомобілісти можуть зіткнутися з дефіцитом бензину на звичайних автозаправках вже через п'ятеро діб.


http://uainfo.org/yandex/276344-cherez-tizhden-v-merezhah-azs-mozhe-zniknuti-benzin.html


Категория: АВТОНОВИНИ | Просмотров: 3172 | Добавил: EndryX | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
Увійти
Пошук
Календар
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів новин
Друзі та партнери
Кинологічний INFO-портал





Все для 
мойки=  





Copyright MyCorp © 2024